Mooie PB’s voor Sotra atleten D’Sean en Yassine

Met de start van atletiek op de Olympische Spelen op vrijdag 2 augustus deden de Sotra atleten D’Sean Holaman  en Yassine Bouaziz (beiden uitkomend voor AV34 en gesponsord door RunX en Isokin) goede zaken bij wedstrijden in Utrecht en het Belgische St. Niklaas.
D’Sean deed op vrijdag mee aan een 150 en 300m tijdens de 4e Track Meeting in Utrecht.
Hij begon met de 150m en zette daar een nieuw pb neer van 16.36 (-0.5). Hij won met overtuiging z’n serie en was over-all goed voor de 3e plek op dit onderdeel. Ook op de 300m was hij succesvol. Hij eindigde over-all als 2e en noteerde ook op dit incourante onderdeel een pb van 34.75. Een goeie dag dus voor D’Sean. U20 atleet Wyatt van Poelgeest (AV34, RunX, Isokin) deed ook mee aan de 300m en was goed voor een eindtijd van 39.44.
Een dag later reden Yassine Bouaziz en Sep de Jong naar St. Niklaas in België.
Sep startte de wedstrijd als eerste van het 2-tal op de 400m horden. Hij was er op gebrand om z’n pb van 52.25 te verbeteren. Helaas lukte dat niet; z’n race verliep best goed, maar het ontbrak hem op de laatste 100m aan tegenstand om zichzelf tot de limit te pushen. Hij won weliswaar met ruime voorsprong z’n serie maar was voor meer gekomen dan de 52.67 die hij op het scorebord zag verschijnen. Een lastig seizoen voor Sep maar gelet op z’n onuitputtelijke drive om zichzelf te verbeteren liggen goede tijden voor hem nog vast in het verschiet. Yassine kwam vervolgens aan de beurt voor zijn 400m. Keer op keer wist hij zich dit seizoen op het onderdeel te verbeteren. Liep hij in z’n eerste race van het seizoen een tijd van 51.50 in St.NIklaas slechtte hij zelfs de 50s barrière. Hij wist een fraaie 49.81 op de klok te brengen en dat was opnieuw een fraai personal best. Ook voor Yassine dus een goeie dag!


Yassine languit na z’n nieuwe 400m pb!

Deel dit bericht

Lees meer!