Jonas Phijffers stunt met Nederlands 400m U23 Record in Leuven !!

Jonas Phijffers stunt met Nederlands 400m U23 Record in Leuven !!

Voor z’n laatste 400m wedstrijd van het seizoen toog Sotra atleet Jonas Phijffers (AV34/STAA/RunX/Isokin) met teamgenoten op zaterdag 27 juli naar het Belgische Leuven. Daar vond in de Gaston Roelants Arena de World Athletics Tour Challenger Meeting voor Mon plaats. Het werd een daverend succes!
Jonas verpulverde in het hoofdprogramma van de 400m niet alleen zijn persoonlijk record van 45.72, hij verbeterde ook het Nederlands U23 op de afstand tot een tijd van 45.38!! Een geweldige prestatie, waarmee hij nu in de allertijdenlijst terug te vinden is op plek 4. Met de prestatie verbeterde hij tevens het Meeting Record van de wedstrijd dat sinds 2019 op 45.62 stond.
De kiem van z’n snelle race legde Jonas in de eerste 200m. Hij opende z’n wedstrijd flink sneller dan in al z’n vorige wedstrijden. En met behulp van de Brit Efekemo Okoro, die hem op de hielen zat, werd hij gedwongen om de voorsprong die hij op het 300m punt had alles te geven tot op de finish. En dat lukte. Jonas pakte de winst met het dus prachtige resultaat van 45.38 en de Brit werd 2e in 45.47.
“Ik dacht na vorige week in Breda dat ik niet meer de goede vorm had om m’n pb nog te verbeteren”, vertelde Jonas. “Maar na vandaag valt dat kennelijk toch wel mee”, zei hij met een knipoog. “Plan was om vandaag echt een hele snelle eerste 200m neer te zetten. En dat lukte goed. De laatste meters kosten me echt veel moeite en ik ben echt moe, maar ben hier ontzettend blij mee” was het relaas over de wedstrijd van Jonas.
Klik hier om de 400m Record race van Jonas te zien: https://youtu.be/zemVn-87O0M
Ook andere atleten van team Sotra hadden een goede dag.
Zo verbeterde Yassin Bouaziz (AV34/RunX/Isokin) opnieuw z’n 400m pb. Na z’n pb van 50.84 vorige week in Breda haalde hij er in Leuven een hele hap af door zich te verbeteren naar 50.21. Heel knap gedaan Yassin! D’Sean Holaman kwam ook uit op de 400m. Hij opende z’n wedstrijd wat te langzaam op de eerste 200m waardoor hij 0.06s boven z’n pb tijd finishte. Het werd een goede 49.59s. Er zit zeker nog meer muziek in voor Dsean. Dat laatste gold ook voor U20 atleet Sep de Jong (AV34/STAA/RunX/Isokin) op de 400m horden. In een zeer gemêleerde serie met atleten uit Qatar en Zambia startte Sep z’n race voortvarend. Voor de laatste 3 horden had hij dit keer een andere benadering gekozen die tot de 10e en laatste horde goed uitpakte. Hij kon goed mee in de race en ging goed in de battle met een atleet uit Zweden. Op de laatste horde was het echter net wat teveel moeten reiken om z’n passage goed te maken en bovendien raakte hij die horde ook waardoor hij wat “stil” kwam te liggen in de uitloop naar de finish. Dat kostte veel tijd, maar desalniettemin wist Sep z’n seasons best te verbeteren tot een tijd van 52.48. Helaas dus niet vandaag, maar hoe dan ook Sep weet dat er meer te halen valt en zal dat als echte doorzetter vroeg of laat ook gebeuren!
Vroeg in de middag was Jesse van Heijningen (AV34/STAA/RunX/Isokin) van start gegaan op de 200m. Hem zit het dit seizoen helaas niet mee. Hij staakte z’n race i.v.m. een onwillige hamstring. Ook de races van deze Sotra atleten (en veel andere) terug te vinden op het Hortas Sotra Track and Field video kanaal.

Deel dit bericht

Lees meer!