Track Meeting Breda levert Sotra atleten goede resultaten !!

Na jaren van afwezigheid stond de Track Meeting Breda weer op de wedstrijdkalender. De goeie herinneringen eraan en de snelle Mondo baan waren genoeg  aanleiding om de wedstrijd te bezoeken. De zomer deed eindelijk eens z’n werk om onder ideale omstandigheden voor goede prestaties te kunnen zorgen!
Zes atleten van het Sotra team gaven acte de présence in Breda.
De spits werd afgebeten door MU20 atleet Sep de Jong (AV34, STAA, RunX, Isokin) op de 400m horden. Sep leverde weer een prima, degelijke race af en werd na een snelle Chinees en Daan Kneppers 3e in een tijd van 52.69. Hij had op iets meer gehoopt, maar wellicht lukt dat volgende week zaterdag wanneer hij de Meeting van Mon in het Belgische Leuven op zijn programma heeft staan.
Na Sep was het de beurt aan Jesse van Heijningen (AV34, STAA, RunX, Isokin). Hij kwam uit op de 100m. Er werd hard gelopen waarbij o.a. het Nationaal Record U20 door Maurice Afognon werd aangescherpt tot 10.37 (+0.7). Jesse evenaarde z’n season’s best van 11.19 (+0.8) maar, had gelet op de uitstekende omstandigheden, graag iets harder gelopen.
Op de 400m stond het Sotra Team met 4 man sterk aan de start. Jonas Phijffers (AV34, STAA, RunX, Isokin) liep weer een sterke race en pakte met ruime voorsprong de overall winst in 46.12. Ook hij start volgende week in Leuven en kan daar goede tegenstand tegemoet zien. D’Sean Holaman (AV34, RunX, Isokin) liep z’n eerste 400m van het seizoen en bevestigde z’n goede vorm van dit seizoen. Hij bleef slechts 0.03s boven z’n pb en finishte in een goede tijd van 49.53. D’Sean werd daarmee 5e. De beide andere Sotra atleten, Yassine Bouaziz en Wyatt van Poelgeest deden het ook goed. Yassine (AV34, RunX, Isokin) won z’n serie (in pas z’n eerste sprintseizoen) in een prima pb van 50.84 en ook U20 atleet Wyatt van Poelgeest (AV34, RunX, Isokin) scoorde een mooi nieuw pb van 54.60.



Milan Mesie (AV34, STAA, RunX, Isokin) tenslotte kwam uit op z’n favoriete 110m horden. Hij verscheen 2 maal aan de start. Allereerst in een hele snelle serie met winst voor de Chinees Liu Junxi in een baanrecord van 13.46. Milan toucheerde helaas de eerste 2 horden waardoor hij veel tijd verloor en de klok deed stilstaan op 15.03s (+0.2). In de 2e ronde won Milan de race in een tijd van 15.05s en lukte het helaas niet en sub 15s te noteren.

Deel dit bericht

Lees meer!