Prima debuut van Jonas Phijffers op 400m in hoofdprogramma FBK Games

Zondag 7 juli kan voor Jonas in de boeken als een wedstrijd waarop hij voor het eerst mee deed als ééntje met het World Athletics predicaat Gold. Het op één na hoogste wedstrijdniveau ter wereld; de Diamond League is de èchte hoofdklasse van de atletiek.
De FBK Games in Hengelo staan al jaren bekend als de wedstrijd waarbij je als Nederlandse topper acte de présence wilt geven!
De 43e editie was ook een toonbeeld van hoe het er met de Nederlandse atletiek momenteel voor staat. Het knusse FBK Stadion was al ruim van tevoren uitverkocht. De wedstrijd verliep dan ook met ruim 8200 toeschouwers sfeervol ondanks dat de weersomstandigheden dat niet waren.
Daar ondervond ook Team Sotra atleet Jonas Phijffers (AV34/STAA/RunX/Isokin) behoorlijk hinder van. Uitgerekend in zijn 400m race regende het pijpenstelen. Dat mocht echter de pret niet drukken. Jonas liep vanuit baan 2 in z’n achtste 400m van het seizoen opnieuw een sterke race en chrono. Hij finishte in een tijd van 46.08. Hij eindigde daarmee als 7e niet ver achter verschillende atleten met wedstrijd pb’s van in de 44s. Jonas had enigszins het idee wat te hebben laten liggen rondom het 300m punt, maar was over-all tevreden over het verloop van z’n race. De meeste voldoening haalde hij echter uit de entourage van de wedstrijd zelf. “Ik word heel erg hongerig naar meer van dit soort wedstrijden” was z’n samenvattende commentaar. Jonas kunnen we daar zeker mee gerust stellen “dat gaat in de toekomst zeker gebeuren”! Volgend weekend maakt Jonas een uitstapje naar de 200m om te zien hoe hij er daar voor staat. Dat doet hij in Rhede waar voor de 52e keer een Internationale Meeting op het programma staat.
In het pre-programm maakte nog een Sotra atleet zijn debuut, namelijk Milan Mesie (AV34/STAA/RunX/Isokin). Hij kwam aan de start van de 110m horden en deed het netjes. Hij liep een prima race (raakte voor het eerst geen enkele horde) en noteerde een 3e tijd van 15.18 met een vervelende wind tegen van -1.0.



Ook Milan vond het prachtig om te lopen in het stadion waarin het alsmaar drukker werd met het toestromende publiek. “ik heb er van genoten en wil volgend jaar zeker weer” was zijn enthousiaste commentaar.

Deel dit bericht

Lees meer!